Blog

Nederlands (33)

mrt 24
Gepubliceerd in Nederlands

Hoe registreer je een merk?

Een merk registreer je bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BOIP) https://www.boip.int/nl, of het merkenbureau van de Europese Unie (EUIPO) https://www.euipo.europa.eu/ohimportal/nl.

Het indienen van een merk is voor de meeste mensen geen alledaagse bezigheid en kan lastig zijn om zelf te doen. KONINGS Trademarks kan je daarbij helpen. Dan weet je zeker dat het goed gebeurt!

Onderscheidend vermogen

Het merkenbureau stelt hoge eisen aan een merk. Bij gebrek aan onderscheidend vermogen kan het merkenbureau een merk zelfs weigeren. Bij weigering worden de indieningskosten niet terugbetaald!

Waren en diensten

De waren en diensten waarvoor het merk gebruikt gaat worden moeten correct en duidelijk worden aangegeven in de merkindiening. Onjuiste en/of onvolledige waren- en dienstenomschrijving geeft gebrekkige merkbescherming.

Onderzoek

Alvorens een merk te registreren en te gebruiken is het raadzaam om onderzoek te doen in de merkenregisters om na te gaan of het merk beschikbaar is voor registratie en het gewenste gebruik. Het is immers mogelijk dat er reeds een ouder identiek of sterk gelijkend geregistreerd merk bestaat voor identieke of soortgelijke waren en diensten. Deze oudere merkhouders kunnen een oppositie indienen tegen het jongere merk op basis verwarringsgevaar.

Probleemloze merkregistratie

KONINGS Trademarks brengt mogelijke risico’s tijdig in kaart, zorgt voor een correctie merkindiening en verzorgt het gehele registratieproces. Hierdoor neemt de kans op een probleemloze merkregistratie significant toe.

Sta sterk met een geregistreerd merk!

jan 12
Gepubliceerd in Nederlands

Merkenwintercheck

Merkenwintercheck

Hoe sterk is je merk? De winter is een goed moment om daar even bij stil te staan. Welke affiniteit, functionele, emotionele en sociale voordelen straalt het uit? En is je merk nog wel goed beschermd?

Dit jaar is Apple® bijvoorbeeld wederom het sterkste merk, met een groei van 9% en een waarde van 234 miljard dollar. Generatie Z, de jongeren geboren tussen 1995 en 2010, heeft veel vertrouwen in Apple® en is erg loyaal aan dit merk. Het is de eerste generatie die zich geen leven meer kan voorstellen zonder internet. Deze mensen zijn opgegroeid met de iPad® in de hand en zijn daarom echte digital natives.

Herkenning

In 2020 valt 40% van de consumenten binnen deze generatie. Hoe speel je daarop in? Hoe kiezen consumenten? Kopers kunnen een munt opgooien, of kiezen voor een optie die zij aantrekkelijker vinden. Ze kopen waarschijnlijk jouw product als ze herkenning vinden, als zij geloven wat jij gelooft, en als je aanbod hen helpt zichzelf te uiten.

Bescherming

Het is daarnaast raadzaam om te checken of je merk nog goed beschermd is. Is het geregistreerd? Heb je je logo misschien aangepast en wil je dit vastleggen?  Wordt je merk al bewaakt, zodat je vroegtijdig kunt optreden tegen merkinbreuk? Kloppen je adresgegevens nog in het merkenregister? Kortom: sta sterk met een geregistreerd merk!

Bedrijvig Oss, december 2019

nov 08
Gepubliceerd in Nederlands

Moedige Merken

De top-10 “Interbrand’s Best Global Brands 2018” zijn:

 1. Apple 
 2. Google
 3. Amazon
 4. Microsoft
 5. Coca-Cola
 6. Samsung
 7. Toyota
 8. Mercedes-Benz
 9. Facebook
 10. McDonalds

De top-10 sterkst groeiende merken zijn:

 1. Amazon (+56%)
 2. Netflix (+45%)
 3. Gucci (+30%)
 4. Salesforce (+23%)
 5. Louis Vuitton (+23%)
 6. PayPal (+22%)
 7. Mastercard (+19%)
 8. Adobe (+19%)
 9. Ferrari (18%)
 10. Caterpillar (+18%)

Bovengenoemde merken zijn “Moedige Merken” of “Activating Brave” merken zoals Interbrand ze noemt. Zij zijn succesvol in de huidige competitieve en complexe wereld door het nemen van moedige beslissingen op de korte termijn die passen in hun lange termijn visie. Moedige merken kijken zowel door een microscoop als door een telescoop.

Het verwachtingspatroon van consumenten verandert snel en merken die hierop inspelen zijn succesvoller dan merken die dit niet of pas laat doen. Succesvolle merken communiceren niet alleen de klantbeleving maar creëren actief de klantbeleving. Alleen als je een goed begrip hebt van wie je bent en waar je naartoe wil, kun je moedige korte termijn beslissingen nemen om vandaag te winnen.

Nike, bijvoorbeeld, heeft een groot risico genomen om een controversiële reclamecampagne te lanceren met Colin Kaepernick, omdat hun merk stimuleert om in jezelf te geloven ongeacht wat anderen daarvan denken. Deze moedige actie heeft tot gevolg gehad dat de beurswaarde van Nike mede hierdoor sterk is gestegen.

Het is niet genoeg om mensen een goed gevoel te geven van een merk, door alleen een mooi verhaal te vertellen over de voordelen en service van een product. Leidende merken zijn gedreven om betekenisvol te zijn en producten en diensten te leveren die problemen oplossen, in dienst te staan van de klant, en zijn niet alleen uit op hogere verkoopcijfers.

Gedreven om het meest klantgericht bedrijf op aarde te zijn, is Amazon het snelst groeiende merk van dit jaar met een waardegroei van 56%. Het heeft zichzelf opnieuw uitgevonden in sectoren waarin het bedrijf actief is, zoals bijvoorbeeld de “try before you buy, online shopping service”. Amazon biedt een holistische 360 graden klantenservice-ervaring bij elk contact met de klant.

Laat je inspireren door de moedige merken uit “Interbrand’s Best Global Brands 2018” en vraag je af wat je hiervan kunt toepassen op je eigen merk!

apr 05
Gepubliceerd in Nederlands

Brainport TechLaw Technology Dispute Solutions

Disputes

Unfortunately, doing business and innovating also means that you may get disputes. With a partner, employee, supplier or competitor for example. Sometimes an external party is needed to resolve a dispute. However, litigation requires a huge investment in both time and resources with great uncertainty. That is why Brainport TechLaw is in the process of establishing a dispute resolution institution based on arbitration and mediation: an expert, advantageous, fast and confidential alternative to litigation  www.brainporttechlaw.nl/wat-doen-we/geschillen-en-arbitrage

Arbitration & Mediation

Technology Dispute Solutions (TDS) will offer independent dispute resolution in the field of technology. In addition, the institute will offer the possibility to provide mediation or binding or non-binding advice. Arbitration via TDS works preferably electronically. Even an arbitration session is held via videoconference, unless the parties prefer to have a physical session. This saves costs - especially in international disputes. The arbitration institute will be completely separate from the Brainport TechLaw knowledge center and will receive an independent board and secretariat.

Timeline

In the first quarter of 2018, Brainport TechLaw has formed the leading group that will set up TDS, in collaboration with Eindhoven University of Technology (TUe), Juridische Hogeschool (a combined Hogeschool of Fontys and Avans University of Applied Sciences) and Tilburg University (TILT). The contours of TDS will be ready in mid-2018. Where possible, TDS will work together with existing arbitration institutes.

Silicon Valley Arbitration & Mediation Center (SVAMC)

SVAMC works with leading technology companies, law firms, neutrals, ADR institutions and universities to promote effective and efficient resolution of technology disputes and related complex business disputes, including through the use of arbitration and mediation as alternatives to the cost, timing, formality and uncertainty associated with court proceedings. SVAMC supports tech-savvy and business practical ADR resolution www.SVAMC.org . Hopefully, we will have an arbitration and mediation center similar to SVAMC closer at home in Brainport by the end of 2018.

Pierre Konings, MfN-register mediator, member of Brainport TechLaw, participating in the group that will set up TDS, with focus on mediation. www.koningsmediation.nl

juni 28
Gepubliceerd in Nederlands

Merkwaarde van voetbalclubs

Tijdens de jubileumbijeenkomst van de 100ste Bedrijvig Oss won ik de hoofdprijs: een geheel verzorgde reis naar Swansea City, inclusief wedstrijd en een rondleiding door John van Zweden. Super, bedankt!

Ik zocht het meteen even op: Swansea City staat op de 25ste plaats in de Brand Finance Football 50 van 2016 met een merkwaarde van 161 miljoen euro. De club met de meeste merkwaarde is Manchester United met 1,077 miljard euro. Real Madrid CF staat op de tweede plaats met 1,056 miljard euro, gevolgd door FC Barcelona met een waarde van 914 miljoen euro. De merkwaarde is berekend op basis van merkkracht, omzet op commerciële waarde, uitzendrechten en omzet uit het aantal verkochte kaarten.

Het merk van Manchester United is wereldwijd geregistreerd en beschermd. Naast merkregistratie voor sportieve activiteiten is het ook geregistreerd voor allerlei andere producten en diensten zoals merchandising, restauratieve diensten en kleding. Maar ook het logo van – bijvoorbeeld FC Oss is een geregistreerd merk in de Benelux.

Sta sterk

Met de grote sponsordeals is het duidelijk dat de juiste merkbescherming een gigantische toegevoegde waarde heeft. En die kan weer worden geïnvesteerd in spelers, staf en infrastructuur. Voor voetbalclubs, ongeacht hun grootte, is het dan ook van groot belang om de waarde van hun merk te herkennen. Sta sterk met een geregistreerd merk!

Dit artikel is gepubliceerd in Bedrijvig Oss, magazine voor ondernemend Oss en omgeving. Juni 2017

 

mei 12
Gepubliceerd in Nederlands

Waardepropositie Konings Trademarks

Innoveren is onvermijdelijk voor economische groei. Dit biedt kansen. Maar door de veelheid van nieuwe ideeën en producten dat wordt aangeboden, lijdt het ook tot verdringing. En door de verregaande digitalisering zijn markten volledig ‘open’. Ondernemers opereren al snel in een internationaal speelveld. Het beschermen van een merk is er niet gemakkelijker op geworden. Risico’s op merkinbreuk en daardoor reputatieverlies komen steeds vaker voor. Konings Trademarks heeft de juridische expertise om doorgroeiende en innovatieve bedrijven te ondersteunen:

• bij het bouwen van sterke merken.
• verkleinen risico’s op merkinbreuk en reputatieschade
• vergroot het vertrouwen in en de goodwill van merken

Sta sterk met een geregistreerd merk: Konings Trademarks

apr 20
Gepubliceerd in Nederlands

Is uw merk uniek?

Een goede merknaam kiezen is een belangrijke stap. Heeft u een product of dienst ontwikkeld met een unieke merknaam? Bescherm dan uw merk met een merkregistratie.

Konings Trademarks zorgt ervoor dat uw merk vakkundig wordt geregistreerd en beheerd. Zoals de unieke merken Kliknieuws® (nieuwsbron van uitgeverij Talvi), de verrukkelijke bonbon Osse Trotse® (Christian Chocolaterie en Patisserie) of het kledingmerk Van Tilburg® (Van Tilburg Mode en Sport).

Onderscheidend vermogen

Het merkenbureau stelt hoge eisen aan een merk. Bij gebrek aan onderscheidend vermogen wordt kan het een merk zelfs weigeren. Zo werd het merk Biomild voor yoghurt geweigerd omdat dit beschrijvend is. Ook plaatsnamen mogen niet als merk niet worden gemonopoliseerd. Zelfs het gerenommeerde kledingmerk Van Tilburg®, afgeleid van hun familienaam, werd in eerste instantie geweigerd. Echter, na aantonen van inburgering door intensieve marketing in zowel Nederland als België is dit merk toch geregistreerd.

Soortnaam

Het kan ook anders: de bekende Bossche bol bijvoorbeeld, is geen geregistreerd merk. Bakkerij Jan de Groot had te lang gewacht met het vastleggen ervan. Later weigerde het merkenbureau het merk ‘Bossche bol’ omdat er inmiddels meerdere bakkerijen de Bossche bol verkochten. Het merk was niet meer uniek en de Bossche bol werd een soortnaam.

Op tijd in actie!

Het indienen van uw merk leidt dus niet automatisch tot merkregistratie. Tijdig onderzoek en advies naar de registreerbaarheid van uw merk is belangrijk voor een succesvolle merkregistratie.

Gepubliceerd in 'Bedrijvig Oss' magazine voor ondernemend Oss en omgeving, april 2017.

 

jan 24
Gepubliceerd in Nederlands

Met een geregistreerd merk sta je sterk

http://www.ondernemersliftplus.nl/over-ons/best-practices?case=65

Interview met OndernemersLift+ in 's Hertogenbosch (klik op hyperlink)

dec 01
Gepubliceerd in Nederlands

Zakelijke Mediation: wel of niet zinvol?

Mediation biedt grote voordelen voor bedrijven en wordt steeds vaker succesvol toegepast wanneer er een geschil is tussen bedrijven. Gekwalificeerde mediators spelen hierbij een belangrijke rol.

Alternatieve geschilbeslechting, in plaats van een gang naar de rechter, sluit aan bij de dynamiek van het bedrijfsleven. De dialoog tussen partijen wordt voortgezet, maar nu onder leiding van een onpartijdige mediator en volgens bepaalde spelregels. Zie het als onderhandelen onder leiding van een neutrale coach.

Toekomstgerichte oplossingen

De mediator kan met elke partij afzonderlijk praten. Dit biedt nieuwe perspectieven. Uiteraard bepalen partijen zelf welke gegevens de wederpartij mag krijgen. Mediation richt zich niet op het bewijs van eigen standpunten en het verleden, maar op het snel verkrijgen van een toekomst gerichte oplossing, gebaseerd op zakelijke belangen.

Win-win oplossing

Rechtzaken duren lang en zijn kostbaar. Al die tijd is er rechtsonzekerheid. Het is vaak niet goed te voorspellen hoe een rechter gaat oordelen: de uitspraak kan ook negatief uitvallen met alle gevolgen van dien.

Tijdens mediation houden de partijen zelf de regie en kunnen ze worden bijgestaan door hun advocaten. Alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld. Zo ontstaat er vaak een duurzame win-win-oplossing waar beide partijen achterstaan.

Mediation: logisch

Mediation is het logische alternatief voor de traditionele rechtspraak. Het is de natuurlijke eerste optie in geschillen met een relationele dimensie. Als MfN-registermediator ben ik gespecialiseerd in zakelijke mediation. Meer weten? Bel me gerust voor een vrijblijvend gesprek.

 

Dit artikel is gepubliceerd in: Bedrijvig Oss, Magazine voor ondernemend Oss en omgeving, December 2016

okt 24
Gepubliceerd in Nederlands

Mediation naast rechtspraak

Sinds oktober 2016 ben ik MfN-registermediator. Ik heb mij gespecialiseerd in zakelijke mediation.

 

Bijgevoegd een link naar een filmpje over 'Mediation naast rechtspraak' gepubliceerd door De Rechtspraak.

 

https://mfnregister.nl/rechtspraak-publiceert-animatiefilm-mediation-naast-rechtspraak/