Over KONINGS Trademarks

Merken- en modellengemachtigde

Mijn naam is Pierre Konings, Benelux en Europees merken- en modellengemachtigde. Ik startte het merkenbureau KONINGS Trademarks in september 2014.

Carrière als modellen- en merkengemachtigde

Mijn carrière als merken- en modellengemachtigde begon in 1996 bij AkzoNobel, waar ik werkte binnen de farmaceutische industrie voor N.V. Organon, en later voor Schering-Plough en Merck & Co. Inc., managing merken wereldwijd. In 2013-2014 was ik als merkengemachtigde werkzaam bij grote merkenbureaus in Weesp en Amsterdam. Tevens nam ik deel aan het Common Gateway project van het merkenbureau van de Europese Unie (EUIPO) voor het beter toegankelijk maken van merkendatabases.

Juridische conflicten oplossen met mediation

Tijdens rechtszaken wereldwijd kwam ik in aanraking met mediation en zag dat juridische conflicten hiermee snel kunnen worden opgelost. Als MfN-registermediator (2016) ben ik gespecialiseerd in zakelijke mediation. Meer informatie hierover is te vinden op mijn website KONINGS Mediation.

Ik ben gepromoveerd op neurobiologisch onderzoek aan de Universiteit van Utrecht, en heb ook wetenschappelijk onderzoek gedaan aan de University of Arizona, College of Medicine, in de VS. Daarnaast ben ik aangesloten bij de Beneluxvereniging voor merkenrecht en modellenrecht.