Blog

Subsidie merkregistratie voor MKB-bedrijven

Subsidie merkregistratie voor MKB-bedrijven

Met Europese subsidie kunnen MKB-bedrijven 75 procent van de aanvraagkosten vergoed krijgen. Dat geldt zowel voor een merkindiening in de Benelux bij het Bureau voor Intellectueel Eigendom (BBIE) als ook in de EU bij het Europees Bureau voor Intellectueel Eigendom (EUIPO).

“Wacht niet met merkregistratie”

“Wacht niet met merkregistratie”

Je brengt als bedrijf een nieuw product op de markt. Alles ziet er veelbelovend uit, maar er ontbreekt nog één ding: het registreren van de merknaam. Geen onbelangrijk detail, want het laatste wat je wilt is dat anderen ermee aan de haal gaan. Hoe je dat voorkomt, weet Pierre Konings van Konings Trademarks als geen ander.

Snelle inburgering PIEPERPOST

Snelle inburgering PIEPERPOST

Als een teken op zich geen onderscheidend vermogen heeft, kan het dit verkrijgen door gebruik, het proces van inburgering. Om inburgering te bewijzen moet worden aangetoond dat het teken, als gevolg van gebruik dat ervan is gemaakt, inmiddels door het in aanmerking...

Licenties op intellectueel eigendom

Licenties op intellectueel eigendom

Houders van intellectueel eigendom kunnen licentienemers toestemming geven om hun rechten, bijvoorbeeld merkrecht, auteursrecht, handelsnaamrecht, modelrecht, octrooirecht, en databankenrecht, onder strikte voorwaarden te laten gebruiken. In ruil daarvoor krijgt de houder van het recht, als licentiegever, vergoedingen (royalty’s). Dat is een interessant businessmodel als bron van inkomsten.

Bescherm uw design

Bescherm uw design

Industriële vormgeving en (grafisch) ontwerp dragen bij aan innovatie. Consumenten kiezen voor producten die er mooi uitzien, denk bijvoorbeeld aan design meubelen, auto’s en mode. Ontwerpers willen hun design beschermen zodat hun inspanningen worden beloond, en niemand ermee aan de haal gaat. Maar hoe doe je dat?

Aandacht voor uw werk

Aandacht voor uw werk

Na de vakantie bent u hopelijk weer helemaal uitgerust. Dat is een goed moment om met een frisse blik naar uw merk te kijken. Om te checken of alles in orde is zodat u zorgeloos kunt blijven investeren in de naamsbekendheid en goodwill in uw merk. MERKREGISTRATIE Een...

Een achternaam als merk

Een achternaam als merk

Een van onze cliënten, een modeontwerper met de achternaam Kalani, krijgt steeds meer naamsbekendheid. Zijn high-fashion kleding, sjaals en tassen zijn populair en hij is erg actief op social media. Daarom wilde hij zijn achternaam als merk registeren en beschermen in de Benelux. Maar kan dat gegarandeerd?

Sta sterk met een inspirerend merk

Sta sterk met een inspirerend merk

In de top-3 van Interbrand Best Global Brands 2021 staat Apple op nummer 1 (+26%, $ 408 miljard), gevolgd door Amazon (+24%, $ 249 miljard) en Microsoft (+27%, $ 210 miljard) op de derde plaats. Maar de echte kampioen is Tesla op plaats 14 (+138%, $ 26 miljard).

Kei scherp merk

Kei scherp merk

Recent deponeerde ik voor een herenkapsalon in Oss het merk Kei Scherp, voor kappersdiensten, kleding en cosmetica in de Benelux. Dankzij deze merkregistratie kan Kei Scherp nu optreden tegen namaak en misbruik van het merk, bijvoorbeeld tegen namen die hier verwarrend veel op lijken en eveneens handelen in kleding, cosmetica en kappersdiensten (in de Benelux).

Benelux – merkregistratie – Amazon Brand Registry

Benelux – merkregistratie – Amazon Brand Registry

Als u zich inschrijft bij Amazon Brand Registry, krijgt u de beschikking over een reeks tools die u helpen uw merk op te bouwen en te beschermen om klanten een betere ervaring te bieden. Hiervoor is een merkregistratie noodzakelijk. Sinds kort is het ook mogelijk om met een Benelux-merkregistratie in te schrijven.

Sta sterk met een geregistreerd merk

Sta sterk met een geregistreerd merk

Herkenbaar? Je moet al maanden een back-up maken, maar stelt het steeds uit. Te druk, teveel gedoe. Hetzelfde overkomt veel ondernemers met het oog op de bescherming van hun merknaam. Dat is iets voor later. Maar nu aanpakken kan een hoop ellende voorkomen, weet merkenspecialist Pierre Konings.

Dezelfde bedrijfsnaam, wel of geen inbreuk?

Dezelfde bedrijfsnaam, wel of geen inbreuk?

Stel: u hebt al jaren een bedrijf in Oss. Ineens komt u een organisatie tegen met exact dezelfde bedrijfsnaam en met identieke producten en/of diensten, elders in Nederland gevestigd, in Maastricht bijvoorbeeld. Wat nu?

‘Best Global Brands’ 2020

‘Best Global Brands’ 2020

Apple staat op de eerste plaats van ‘Best Global Brands’ 2020 met een groei van +38% en een waarde van 322,999 miljoen dollar. Gevolgd door Amazon (+60%, 200,667 miljoen dollar), en op de derde plaats Microsoft (+53%, 166,001 miljoen dollar).

Op plek honderd een opvallende nieuwkomer: Zoom, met een waarde van 4,481 miljoen dollar. Zij hebben goed ingespeeld op de versnelde digitale transformatie die consumenten in hun werk doormaken wegens Covid-19.

Tocilizuwat? Medicijnen hebben niet zomaar onuitspreekbare namen

Tocilizuwat? Medicijnen hebben niet zomaar onuitspreekbare namen

Onderzoekers hebben een medicijn gevonden dat coronapatiënten sneller moet laten herstellen. Het middel heet tocilizumab, een bijna onuitspreekbare naam. Dit medicijn past in een mooi rijtje ingewikkelde medicijnnamen. Waarom zijn deze namen zo ingewikkeld?

Corona-merken

Corona-merken

Als je het woord corona hoort of ziet denk je vast direct aan het virus en de gevolgen daarvan. Voorheen dacht je waarschijnlijk aan het biermerk. Dat biermerk heeft dan ook veel last van deze negatieve associatie!

Hoe registreer je een merk?

Hoe registreer je een merk?

Het indienen van een merk is voor de meeste mensen geen alledaagse bezigheid en kan lastig zijn om zelf te doen. KONINGS Trademarks kan je daarbij helpen. Dan weet je zeker dat het goed gebeurt!

Merkenwintercheck

Merkenwintercheck

Hoe sterk is je merk? De winter is een goed moment om daar even bij stil te staan. Welke affiniteit, functionele, emotionele en sociale voordelen straalt het uit? En is je merk nog wel goed beschermd?

Generieke naam geneesmiddel

Generieke naam geneesmiddel

De merknaam mag niet lijken op de generieke naam van het geneesmiddel, ook wel International Non Proprietary Name (INN) genoemd, die door de World Health Organization (WHO) wordt toegekend.

Moedige Merken

Moedige Merken

Deze merken zijn “Moedige Merken” of “Activating Brave” merken zoals Interbrand ze noemt. Zij zijn succesvol in de huidige competitieve en complexe wereld door het nemen van moedige beslissingen op de korte termijn die passen in hun lange termijn visie. Moedige merken kijken zowel door een microscoop als door een telescoop.

Brainport TechLaw Technology Dispute Solutions

Brainport TechLaw Technology Dispute Solutions

Unfortunately, doing business and innovating also means that you may get disputes. With a partner, employee, supplier or competitor for example. Sometimes an external party is needed to resolve a dispute. However, litigation requires a huge investment in both time and resources with great uncertainty.

Merkwaarde van voetbalclubs

Merkwaarde van voetbalclubs

Tijdens de jubileumbijeenkomst van de 100ste Bedrijvig Oss won ik de hoofdprijs: een geheel verzorgde reis naar Swansea City, inclusief wedstrijd en een rondleiding door John van Zweden. Super, bedankt!

Waardepropositie Konings Trademarks

Waardepropositie Konings Trademarks

Innoveren is onvermijdelijk voor economische groei. Dit biedt kansen. Maar door de veelheid van nieuwe ideeën en producten dat wordt aangeboden, lijdt het ook tot verdringing. En door de verregaande digitalisering zijn markten volledig ‘open’.

Is uw merk uniek?

Is uw merk uniek?

Een goede merknaam kiezen is een belangrijke stap. Heeft u een product of dienst ontwikkeld met een unieke merknaam? Bescherm dan uw merk met een merkregistratie.

Zakelijke Mediation: wel of niet zinvol?

Zakelijke Mediation: wel of niet zinvol?

Mediation biedt grote voordelen voor bedrijven en wordt steeds vaker succesvol toegepast wanneer er een geschil is tussen bedrijven. Gekwalificeerde mediators spelen hierbij een belangrijke rol.

Vergroot de waarde van uw merknaam

Vergroot de waarde van uw merknaam

Een geregistreerd merk laat zien dat u in uw merknaam investeert. De waarde kan stijgen door marktomstandigheden en het succes van uw bedrijf en uw producten. Uw merk kan worden gecontroleerd in een audit. Het maakt deel uit van het vermogen van uw bedrijf. Merken kunnen in licentie worden gegeven of verkocht, of als onderpand worden gebruikt.

A-merk: kwaliteit, status en zekerheid

A-merk: kwaliteit, status en zekerheid

Een A-merk straalt kwaliteit, status en zekerheid uit en heeft daardoor een hoge toegevoegde waarde. Door intensieve marketing wordt er een relatie opgebouwd tussen merk en klant. De klant is trouw aan het merk: brand loyalty.

Bavaria wint rechtzaak van Yourhosting

Bavaria wint rechtzaak van Yourhosting

Bavaria heeft haar slogan “Zo, nu eerst een Bavaria” met succes verdedigd tegen de slogan “Zo, nu eerst naar de cloud” van Yourhosting. Met deze slogan maakte Yourhosting reclame op radiozenders.

Verwarringsgevaar tussen LMR Advocaten en LR Advocaten?

Verwarringsgevaar tussen LMR Advocaten en LR Advocaten?

Volgens LMR Advocaten scheppen de namen LMR Advocaten en LR Advocaten verwarring bij het publiek en eiste dat LR Advocaten de naam zou wijzigen. LMR Advocaten heeft de oudste handelsnaamrechten. Het Hof acht de kans op verwarringsgevaar tussen LMR Advocaten en LR Advocaten aanwezig.

Een nieuwe naam voor het Europese merkenbureau

Een nieuwe naam voor het Europese merkenbureau

Met ingang van 23 maart 2016 heet het Europese merkenbureau in Alicante, Spanje, voortaan Bureau voor intellectuele eigendom van de Europese Unie (EUIPO). Het gemeenschapsmerk is omgedoopt tot Uniemerk.

Bossche Bol en Osse Trotse® – Speciaal

Bossche Bol en Osse Trotse® – Speciaal

Bossche Bol en Osse Trotse® Wie kent ze niet… de overheerlijke Bossche Bollen? Veel mensen kennen ook banketbakkerij Jan de Groot uit Den Bosch die deze lekkernijen maakt. Maar is de term Bosche Bol een merk?

Met een geregistreerd merk sta je sterk – Speciaal

Met een geregistreerd merk sta je sterk – Speciaal

Denk aan de waarde van een merk, bijvoorbeeld COCA-COLA. Dit merk is ongeveer $ 60 miljard waard. Denk aan de kracht van een merk, bijvoorbeeld APPLE, dat wereldwijd bekend is. Denk aan de leeftijd van een merk, bijvoorbeeld het merk Douwe-Egberts, dat wel meer dan 250 jaar oud is.

Is uw merk goud waard?

Is uw merk goud waard?

U investeert veel energie en tijd in uw bedrijf en verkoopt producten of diensten onder uw merk. Hiermee bouwt u naamsbekendheid en goodwill op. Uw merk vertegenwoordigt dus veel waarde.

IP Mediation open dag

IP Mediation open dag

Op 15 juni 2015 nam ik deel aan de allereerste IP Mediation open dag georganiseerd door OHIM in Alicante.

De IP Mediation open dag was gericht op iedereen die interesse heeft in mediation en hoe het gebruikt wordt in IP.

Mijn mediationstijl Speciaal

Mijn mediationstijl Speciaal

Mijn basishouding als mediator is faciliterend. Tijdens de mediation laat ik de partijen zoveel mogelijk met elkaar praten om de communicatie te bevorderen en de relatie te verbeteren. Beide partijen geven hun eigen visie van het geschil waardoor beter begrip wordt gekweekt voor ieders standpunten.

Legal Business Mediation

Legal Business Mediation

Dit jaar heb ik de opleiding Legal Business Mediation gevolgd in Amsterdam bij Schonewille & Schonewille Legal Mediation. Via Business Mediation proberen twee partijen, die een zakelijk geschil hebben, samen een oplossing te zoeken voor hun zakelijk geschil. Dit gebeurt onder leiding van een mediator die op een onafhankelijke manier luistert naar beide partijen en vragen stelt in een gestructureerd mediationproces.

Merkregistratie in drie stappen – Speciaal

Merkregistratie in drie stappen – Speciaal

Merken zijn alle tekens die geschikt zijn om de waren (producten) of diensten van een onderneming te onderscheiden. Stap 1: Bedenk een onderscheidende naam voor uw product of dienst geen generieke woorden (POSTKANTOOR) geen beschrijvende woorden (BIOMILD) een sterk...

Van handelsnaam naar merk

Van handelsnaam naar merk

Gebruikt u uw handelsnaam o.a. om reclame te maken voor uw product? Dan is uw handelsnaam ook een merk. Een merk moet je registreren, anders is het veel moeilijker om iets te doen tegen iemand die hem gebruikt of namaakt.

Beeldmerken voor geneesmiddelen

Beeldmerken voor geneesmiddelen

In een iets later stadium van de productontwikkeling dan de creatie van merknamen start de creatie van het beeldmerk, de marketing materialen en de brand messages.

Invented Names

Invented Names

Opmerkelijk is dat de European Medicines Agency (EMA) niet spreekt over “Trade Marks” maar over “Invented Names”. Wel is een eis van EMA dat er maar één en dezelfde Invented Name voor een geneesmiddel mag worden gebruikt in alle 27 lidstaten van de Europese Gemeenschap.

Merknamen van geneesmiddelen

Merknamen van geneesmiddelen

Het ontwikkelen van een geneesmiddel duurt vele jaren en kost honderden miljoenen euro’s. Dan moet de naam van dat product klinken als een klok. Namen van geneesmiddelen werden traditioneel ontworpen voor doktoren die de geneesmiddelen voorschreven en klonken wetenschappelijk. Tegenwoordig zijn namen van medicijnen steeds meer patiëntgericht en klinken abstracter zoals PROZAC (fluoxetine, Eli Lilly) tegen depressie en VIAGRA (sildenafil, Pfizer) bij erectiestoornissen. Maar hoe komen de geneesmiddelen aan hun naam?

Registreer uw bedrijfsnaam als merk

Registreer uw bedrijfsnaam als merk

Sommige ondernemers denken dat hun bedrijfsnaam voldoende bescherming geeft met een handelsnaamregistratie bij de Kamer van Koophandel (KvK). Dat is niet het geval. Onder handelsnaam verstaat de handelsnaamwet de naam waaronder een onderneming wordt gedreven. Een handelsnaam is niet bedoeld om de naam van uw product, dienst, of logo te beschermen.

KONINGS Trademarks

KONINGS Trademarks

Hallo, ik ben Pierre Konings, eigenaar van het nieuwe bedrijf KONINGS trademarks in Geffen. Ik heb ruim 18 jaar ervaring met het beschermen van merken wereldwijd.

Het potjeslatijn van de hedendaagse pillendraaiers

Het potjeslatijn van de hedendaagse pillendraaiers

Het ontstaan van onze medicijnnamen: een nieuw geneesmiddel ontwikkelen duurt vele jaren en er zijn honderden miljoenen euro’s mee gemoeid. Dan moet de naam ervan staan als een huis. Wie bedenkt die namen? Waar moet een goede naam aan voldoen? En welke namen kunnen echt niet?