Als u zich inschrijft bij Amazon Brand Registry, krijgt u de beschikking over een reeks tools die u helpen uw merk op te bouwen en te beschermen om klanten een betere ervaring te bieden. Hiervoor is een merkregistratie noodzakelijk. Sinds kort is het ook mogelijk om met een Benelux-merkregistratie in te schrijven.

Dat is bijzonder, want wereldwijd worden door Amazon slechts 19 merkenbureaus erkend, waaronder ook het merkenregister van de EU. Volgens Amazon geeft inschrijving in de Brand Registry 90% afname in merkinbreuken via hun online platform.

Amazon verwijdert namelijk automatisch inaccurate content en content die inbreuk maakt op de merkrechten van de merkhouder.

BOL.COM

Bij Bol.com kunnen merkhouders van een Beneluxmerkregistratie zich aanmelden op hun Bol.compartnerplatform. Na aanmelding kunt u effectief optreden tegen misbruik van aan uw merk gekoppelde product listing en Europese Artikel Nummering (EAN) door concurrerende verkopers.

Alleen door merkregistratie krijgt de merkhouder exclusieve rechten voor de producten en/of diensten waarvoor het merk is ingeschreven. Helaas geeft alleen gebruik van een merk zonder merkregistratie geen merkbescherming. Wellicht een goed moment om te checken of al uw gebruikte merken wel zijn geregistreerd? Sta sterk met een geregistreerd merk!

Download hier de pdf versie