Recent deponeerde ik voor een herenkapsalon in Oss het merk Kei Scherp, voor kappersdiensten, kleding en cosmetica in de Benelux. Dankzij deze merkregistratie kan Kei Scherp nu optreden tegen namaak en misbruik van het merk, bijvoorbeeld tegen namen die hier verwarrend veel op lijken en eveneens handelen in kleding, cosmetica en kappersdiensten (in de Benelux).

Om geregistreerd te kunnen worden, moet een merk wel onderscheidend zijn. Als het merkenbureau van mening is dat een naam onvoldoende onderscheidend vermogen heeft, heeft het de bevoegdheid deze naam te weigeren voor registratie, iets wat toch nog heel wat merken overkomt. Gelukkig bleek Kei Scherp een onderscheidende, fantasievolle naam en was de registratie snel geregeld.

 

Merkinbreuk stoppen

Een beschrijvende naam voor je product heeft als voordeel dat het voor je klant meteen duidelijk is. Een nadeel kan zijn dat je je concurrent niet kan verbieden om deze naam ook te gebruiken (als je je merk niet hebt geregistreerd). In het geval van Kei Scherp: wij bewaken die naam. Zodra een andere partij in de Benelux een naam indient die er verwarrend veel op lijkt, krijgt de merkhouder een bewakingsbericht en kunnen we mogelijke merkinbreuk snel stoppen.Sta sterk met een geregistreerd merk!

Blog: gepubliceerd in magazine Bedrijvig Oss, september 2021