Merkenwintercheck

Hoe sterk is je merk? De winter is een goed moment om daar even bij stil te staan. Welke affiniteit, functionele, emotionele en sociale voordelen straalt het uit? En is je merk nog wel goed beschermd?

Dit jaar is Apple® bijvoorbeeld wederom het sterkste merk, met een groei van 9% en een waarde van 234 miljard dollar. Generatie Z, de jongeren geboren tussen 1995 en 2010, heeft veel vertrouwen in Apple® en is erg loyaal aan dit merk. Het is de eerste generatie die zich geen leven meer kan voorstellen zonder internet. Deze mensen zijn opgegroeid met de iPad® in de hand en zijn daarom echte digital natives.

Herkenning

In 2020 valt 40% van de consumenten binnen deze generatie. Hoe speel je daarop in? Hoe kiezen consumenten? Kopers kunnen een munt opgooien, of kiezen voor een optie die zij aantrekkelijker vinden. Ze kopen waarschijnlijk jouw product als ze herkenning vinden, als zij geloven wat jij gelooft, en als je aanbod hen helpt zichzelf te uiten.

Bescherming

Het is daarnaast raadzaam om te checken of je merk nog goed beschermd is. Is het geregistreerd? Heb je je logo misschien aangepast en wil je dit vastleggen?  Wordt je merk al bewaakt, zodat je vroegtijdig kunt optreden tegen merkinbreuk? Kloppen je adresgegevens nog in het merkenregister? Kortom: sta sterk met een geregistreerd merk!

Bedrijvig Oss, december 2019