Mijn basishouding als mediator is faciliterend. Tijdens de mediation laat ik de partijen zoveel mogelijk met elkaar praten om de communicatie te bevorderen en de relatie te verbeteren. Beide partijen geven hun eigen visie van het geschil waardoor beter begrip wordt gekweekt voor ieders standpunten.

Samen met partijen verwoord ik de conflictkwesties zo helder mogelijk en breng ik deze in kaart op een flip-over. Vervolgens zoeken partijen met mij naar de onderliggende belangen. Als mediator zorg ik ervoor dat het mediationproces zo efficient mogelijk verloopt. Ik probeer het vertrouwen te winnen van de partijen en met hen in verbinding te komen door goed te luisteren en begrip te tonen wat voor hen van belang is.

Bij het zoeken naar mogelijke inhoudelijke oplossingen van het geschil wordt mijn mediationstijl licht evaluerend. Ik ben pro-actief in het genereren van ideeën en geef mogelijke oplossingen. Het is echter aan de partijen om te bepalen of zij hiermee iets willen/kunnen doen. Ik stimuleer alleen het ‘win-win’ denken van partijen en het vinden van hun eigen oplossing voor het geschil.

ACB geaccrediteerde Legal Mediator

Assessment juni 2015

www.mediationbedrijfsleven.nl

www.acbmediation.nl