Met Europese subsidie kunnen MKB-bedrijven 75 procent van de aanvraagkosten vergoed krijgen. Dat geldt zowel voor een merkindiening in de Benelux bij het Bureau voor Intellectueel Eigendom (BBIE) als ook in de EU bij het Europees Bureau voor Intellectueel Eigendom (EUIPO).

GEBRUIKERSACCOUNT

Hiervoor maak je eerst een gebruikersaccount bij EUIPO aan en vul je de bedrijfsgegevens in. Daarna vraag je digitaal een voucher aan voor je merkaanvraag. Na 2 weken wordt de voucher toegekend. Als IE-professional kan ik voor MKB-bedrijven ook een account aanmaken en een voucher aanvragen.

VERZILVEREN VOUCHER

Na toekenning van de voucher kun je het merk indienen. Met het indieningsnummer van het merk en betalingsbewijs daarvan kun je de voucher verzilveren. Het bedrag wordt rechtstreeks op je bankrekening gestort. 75 procent korting is mooi meegenomen!

BELANG MERKREGISTRATIE

De subsidie is bedoeld om MKB-bedrijven te helpen met het beschermen van hun intellectueel eigendom. Zonder
merkregistratie is er immers geen merkbescherming mogelijk. Wacht daarom niet te lang met het registreren van je merk.

STA STERK MET EEN GEREGISTREERD MERK

Na indiening van een merk controleert het merkenbureau of het merk voldoet aan alle formele eisen en of het voldoende onderscheidend vermogen heeft. Daarna wordt het merk gepubliceerd voor oppositie. Zonder oppositie volgt dan merkregistratie.

Gepubliceerd in Bedrijvig Oss, April 2024.